Veiling Richard en Desiree

Op de veiling in Aalsmeer is het een mega drukte met allemaal karretjes met bloemen. Richard was mee om dat eens allemaal goed te bekijken. En van bovenaf hadden we geweldig uitzicht. We moesten er wel even een stukje voor lopen en goed de weg onthouden, want als je even niet oplet ben je als nieuweling op de veiling zo de weg kwijt.

We hebben gezien hoe de bloemen, na de verkoop, op een heel groot plein aankomen en allemaal automatisch op het juiste pad komen te staan. Ook hebben we een ongelooflijk grote hoeveelheid bloemen en planten gezien. Echt niet voor te stellen hoe veel dat is. Uiteraard hebben we ook nieuwe ideeën opgedaan. We hebben dit allemaal kunnen zien doordat we met een trap naar boven konden en zo over de enorme hal heen konden lopen. Super gaaf.

Bloemen kopen op de klok

Op de klok kunnen bedrijven de bloemen kopen. Ook een deel van onze bloemen is daar gekocht. Die ruimte waar al die mensen zitten heet een afmijnzaal. De veilingmeester zet een hoog bedrag in voor de bloemen. Je koopt een bloem per stuk en eigenlijk altijd is er wel een minimum aantal wat je moet afnemen. Dan gaat de prijs heel snel naar beneden lopen. Dat zie je aan de bolletjes. De koper die als eerste drukt heeft dan de bloemen van die partij en betaald de prijs waarop hij gedrukt heeft. Er zitten niet alleen mensen op de veiling te bieden maar ook gewoon van achter een computer over de hele wereld zitten mensen te bieden.

De bloemen die worden verkocht zijn in de nacht ervoor naar de veiling gebracht in gekoelde wagens. Er komen ook veel bloemen vanuit het buitenland. Bijvoorbeeld uit Afrika. Wij verkopen zelf ook wel eens rozen uit Afrika en zorgen dan wel dat we die kopen bij een bedrijf met een fair trade certificaat. De prachtige roze aqua roos komt bijvoorbeeld uit Ethiopië. In een andere blog zullen we daar wat meer over vertellen.

Nadat we alles eens goed hadden bekeken zijn we terug gegaan naar de plek waar wij een deel van onze bloemen verwerken tot boeketten en hebben we genoten van een heerlijke beker chocolademelk.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Stuur ons een bericht