Zakgeld Bijverdienen Missie & Visie

Wij helpen elkaar om zakgeld bij te verdienen. Alleen kom je ver, samen kom je verder.

Zakgeld Bijverdienen is een jongerenorganisatie. Wij zijn actief en werken met een aantal jongeren en vrijwilligers heel hard om te zorgen dat dit alles steeds beter en mooier gaat worden voor alle jongeren.  

Op dit moment lopen er al een flink aantal jongeren via Zakgeld Bijverdienen met bloemen en iedereen is welkom. Ook zijn er al een aantal vrijwilligers die zich inzetten om van deze jongerenorganisatie een fantastisch landelijk project te maken voor alle jongeren en hen te leren hoe met geld om te gaan en over ondernemen. 

We werken met de tell, show, try, do methode. We vertellen aan iemand hoe hij het kan doen. We laten het zien. Deze persoon gaat het proberen en kan het vervolgens doen. Daarna kan deze persoon het ook aan anderen leren. Door met deze methode te werken en leren zijn er nu al jongeren in de organisatie die andere jongeren op weg helpen in hun onderneming. 

Verder leren zij goed met geld om te gaan en verkleinen zij de kans om later in de financiële problemen.

Kijk af en toe eens op onze website om onze ontwikkelingen te volgen.

Desiree en Luke

Zakgeld Bijverdienen

Missie 

Onze missie is om jongeren de kans te geven een leuk bedrag aan zakgeld bij te verdienen naast hun school of studie. Daarnaast leren ze heel veel over ondernemen, sociale contacten, in- en verkoop, met geld omgaan, verantwoordelijkheid, zelfstandig werken, in groepsverband werken en nog veel meer. Alleen kom je ver, samen kom je verder.

Hiervoor hebben wij speciale thema dagen waar ze naar toe kunnen komen, maar ook in de backoffice van deze pagina staat veel waar ze gebruik van kunnen maken. De komende periode gaan wij werken aan projecten waar de jongeren aan deel kunnen nemen. Ze leren een project van A tot Z uitwerken en uitvoeren.

Zakgeld Bijverdienen

Visie 

Veel jongeren kunnen hun weg niet helemaal vinden op school. Zeker veel vmbo leerlingen hebben daar een uitdaging liggen, maar ook jongeren uit andere klassen. Zij staan in een wereld waarin heel veel veranderingen plaats vinden. Het één is nog niet voorbij en het volgende staat voor de deur. Er wordt dus heel veel gevraagd van hun creatieve brein en gelukkig hebben veel van hen deze. Er mee om leren gaan en zo veel als mogelijk probleem oplossend denken is iets waarvan je, volgens ons, nooit genoeg kunt leren. Wij hopen hun creatieve brein een extra set te kunnen geven en hen de tools mee te kunnen geven waar zij hun leven lang op terug kunnen vallen. Wij willen hen leren hoe belangrijk het is om een netwerk van mensen om je heen te bouwen waarmee je kennis en ervaringen kunt blijven uitwisselen. Een netwerk waarin zij ook zelf hun kennis en ervaringen kunnen en mogen delen. 

Wetenschappelijk is het bewezen dat mensen die in hun jeugd hebben leren omgaan met geld, later niet zo snel in de financiële problemen komen. Dat is dus ook een steeds terugkerend onderwerp op onze bijeenkomsten en we doen dat natuurlijk ook in de praktijk. Door het invullen van weekschema’s houden zij zelf, onder begeleiding van ons, hun financiën goed bij.

Zakgeld Bijverdienen

Plan 2024 

Vanuit de bloemenverkopers is inmiddels een boost team ontstaan. Een groep jongeren die inmiddels genoeg skills hebben om anderen te helpen. Ook zijn een aantal van hen actief als buddy voor de nieuwe jongeren. Zakgeld Bijverdienen krijgt steeds meer ervaren jongeren en zo creëren wij een organisatie voor en door jongeren. Hun doelen voor dit jaar zijn duidelijk en staan (deels) hieronder.

 

 

Ook is het voor jongeren mogelijk om ander soort ondernemingen te starten met hulp van Zakgeld Bijverdienen. Dus stel iemand vind het leuk om t-shirt te bedrukken en verkopen. Dan gaan wij met die persoon om tafel en denken mee bij het ontwikkelen van het plan. Wij delen dan onze kennis. Ook kijken we naar wat er nodig is zodat die persoon kan starten. Uiteindelijk is het dan de bedoeling dat die persoon kan starten en gebruik kan maken van alle tools en kennis die wij als team hebben en zelf ook zijn of haar kennis weer gaat delen met anderen. Alleen kom je ver, samen kom je verder. 

Doel eerste kwartaal 2024
– Groep jongeren verdubbelen in Noord-Holland, Friesland en Flevoland 
– Jaarplanner voor jongeren maken
– Online leeromgeving maken met lessen over persoonlijke groei, websites bouwen, verkopen, tips van ondernemers, hoe met geld om te gaan en nog veel meer.
– Bijeenkomsten online 1 keer per maand en 1 keer per kwartaal op lokatie. 
– Social Media team opstellen onder de jongeren

Doel tweede kwartaal 2024
– Stabiel door met de jongeren die er zijn
– Kijken welke jongeren buddy kunnen worden
– Online leeromgeving uitbouwen

 

zakgeld bijverdienen brainstorm sessie
×

Powered by WhatsApp Chat

× Stuur ons een bericht