Bacopa (Sutera cordata) is een veelzijdige plant die vaak wordt gebruikt in hangmanden, bloembakken en als bodembedekker. De plant is winterhard en kan zowel in de zon als in de halfschaduw worden geplant. Hieronder vind je een aantal tips voor het planten en verzorgen van een Bacopa plant.

Planten:

  1. Kies de juiste locatie: Bacopa gedijt het beste op een plek met vochtige, goed doorlatende grond en voldoende zonlicht.
  2. Bereid de grond voor: Voeg compost of organische meststoffen toe aan de grond om de voedingswaarde te verhogen en de bodemstructuur te verbeteren.
  3. Planten: Graaf een gat in de grond dat groot genoeg is voor de Bacopa plant en plaats de plant erin. Vul het gat met aarde en druk de grond voorzichtig aan rond de plant.

Verzorgen:

  1. Geef regelmatig water: Bacopa heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Geef de plant voldoende water, vooral tijdens warme, droge periodes.
  2. Bemest de plant: Geef de plant om de paar weken een algemene meststof om de groei te stimuleren.
  3. Verwijder uitgebloeide bloemen: Om de bloei te stimuleren, is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Hierdoor kan de plant energie steken in het produceren van nieuwe bloemen.
  4. Snoei indien nodig: Als de plant te groot wordt, kan hij worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen. Snoei echter niet te veel in één keer, anders kan dit de gezondheid van de plant schaden.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je een mooie en gezonde Bacopa plant kweken en genieten van de prachtige bloemen die de plant produceert.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Stuur ons een bericht